Press "Enter" to skip to content

Genti barbati?! Da, si barbatii poarta genti!

Genti barbati? O alegere excelentaPoate ca nu ne gandim la gentile pentru barbati ca fiind un element „normal”, pentru ca, nu-i asa, in mod obisnuit, gentile sunt o pasiune vinovata in randul femeilor, crezandu-se, de altfel, ca acest accesoriu este creat special pentru ele.

In mare parte este adevarat, insa probabil nu multa lume stie ca barbatul a fost primul care a purtat o geanta. Da, pare incredibl, dar este adevarat! Desigur ca, pentru barbat avea un rol strict practic, gentile fiind folosite de barbatii primitivi la vanat si la adunat lemne. Ulterior, incepand cu cel de-al doilea Razboi Mondial, acestea sa ajunga in atentia creatorilor de moda, pentru ca prin anii ’80 sa prinda si mai mult accent.

Desi femeile folosesc acest accesoriu mai mult pentru a-si exprima personalitatea decat pentru utilitatea lui, barbatii dimpotriva, vad gentile numai din punct de vedere practic, pentru ei gentile sunt o necesitate, nu un moft. Si, sa fim sinceri, e mult mai elegant ca un barbat sa poarte documentele intr-o geanta decat in buzunarul de la pantaloni sau in mana.

Iata, asadar, cateva tipuri de genti pt barbati care pot fi luate in considerare ca accesoriu:

  1. servieta de piele – este cea mai utilizata geanta pentru barbati, are un rol practic, fiind utilizata cu precadere de barbatii din domeniul afacerilor pentru pastrarea documentelor.

    Cateva sfaturi in alegerea unei serviete ar fi:

    1. sa fie din piele, in primul rand, cum spuneam si mai sus, pentru calitatea si rezistenta acestui material, si pentru folosirea ei pe o lunga perioada de timp, dar si din punct de vedere estetic. O servieta din piele arata mult mai bine si mai elegant decat o servieta din alt material.
    2. sa fie bine compartimentata astfel se poate pastra o ordine in ceea ce priveste documentele, cartile de vizita, pixuri etc.
    3. sa dispuna de o bareta detasabila pentru ca aceasta sa poata fi folosita si in domeniul business, dar si cu o tinuta casual
  2. „geanta mesager” sau geanta tip postas – acest tip de geanta este purtat in special de tineri. Numele provine de la mesagerii care le purtau in trecut. Se poarta pe una din partile laterale ale corpului sau in spate si este confectionata, de obicei, din panza, nylon sau pvc si au o bareta care vine peste umar. Insa, pentru un aspect mai elegant si sofisticat, e recomandat, bineinteles, sa fie o geanta postas din piele. Este spatioasa si dreptunghiulara, folosita, in special, pentru utilitatea ei
  3. geanta de voiaj– acest tip de accesoriu este recomandat barbatilor care calatoresc tot impul. Trebuie sa fie incapatoare, sa aiba doua manere si un compartiment separat pentru hainele murdare.
  4. geanta tip borseta de umar – este un fel de geanta mesager, dar de o dimensiune mai mica. Este potrivita pentru turisti, dar si pentru barbatii care vor sa-si puna banii, telefonul, cheile etc. Se poarta pe umar si aduce un plus de masculinitate oricarei tinute. Nu se poarta la o tinuta formale!
  5. geanta sport – la fel ca servieta, este una din gentile esentiale pentru barbati, pentru ca in ele depoziteaza echipamentul sportiv sau lucrurile necesare cand apare deplasare neasteptata. Sunt genti mari, incapataoare realizate din diferite materiale, inclusiv piele. Gentile sport dispun de doua manere si de o bareta mai lunga pentru a putea fi purtate pe umar.

La fel ca in cazul femeilor, gentile pentru barbati trebuie alese in functie de inaltime, pentru persoanele scunde este recomandata o geanta de dimensiune mica, iar pentru barbatii mai inalti, gentile de dimensiuni mai mari. In cazul barbatilor, geanta trebuie sa fie simpla, intr-o culoare inchisa si de o calitate foarte buna deoarece calitatea adauga valoare si prestanta oricarei tinute.

Pentru barbatii care cred ca gentile sunt doar pentru femei, nu uitati ca, si gentile pentru barbati sunt necesare, practice, iar o geanta din piele de calitate superioara impune siguranta si incredere de sine.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde