Press "Enter" to skip to content

Vrei posete plic din piele? Stii cum sa le alegi?

Poseta plic visinie din piele naturalaIndiferent ca esti o femeie care este in cautarea unei genti de piele sau a unei posete perfecte, fie ca esti un domn care doreste sa ofere cadoul ideal persoanei iubite, acum ca se apropie cu pasi grabiti luna femeilor, trebuie sa tii cont de anumite aspecte in acest divers proces si in alegerea unui accesoriu de calitate. Accentul cade, mai mereu pe plicuri si posete pentru ca sunt mai elegante si mai practice dintr-un anumit punct de vedere, ofera mai multa libertate de miscare.

Cu siguranta o femeie stie diferenta dintre o geanta si o poseta, iar de plic nici nu se pune problema, forma lui e limpede ca lumina zilei. Dificultatea apare in cazul barbatilor, care nu sunt familiarizati cu astfel de alegeri, motiv pentru care o sa clarificam lucrurile, cel putin asa un pic.

Pentru domni, pe scurt: poseta este un soi de geanta mai mica din piele in care femeile isi tin lucrurile necesare ca accesorii de toaleta, telefonul mobil, actelesi banii. Poseta plic este mai mult o geanta clasica care arata ca un portofel mai mare si care, in functie de preferinte si model, se poarta, in mana, sub brat sau pe umar. Gata, domnilor, e simplu, asa e? Aaaaa…

Cel mai important si totodata cel mai greu moment este legat de cum alegem o poseta sau o geanta plic eleganta, dar care sa ni se si potriveasca perfect? Este intr-adevar o situatie dificila pentru ca pe langa functionalitatea plicului, trebuie sa se tina cont si de model, de „gradul” de eleganta si, mai ales, de tinuta la care il asortam pentru ca acestea au devenit, cu timpul, adevarate accesorii care parca vin in completarea look-ului. De retinut este faptul ca gentile si posetele plic trebuie sa fie in concordanta cu garderoba, pentru ca accesoriile influenteaz semnificativ stilul vestimentar al unei femei.

Deci: cum alegem o poseta plic sau o geanta plic eleganta?

Sigur ca, intre a alege o geanta plic sau poseta este doar optiunea ta, care depinde de lucrurile pe care vrei sa le ai cu tine. Daca ai nevoie doar de lucrurile strict necesare, atunci poseta plic este alegerea ideala. Dimensiunea si forma accesoriului sunt extrem de importante in alegerea lui si in alcatuirea oricarei tinute. Stim deja ca dimensiunea gentii trebuie sa fie opusa formei corpului astfel ca, persoanele mai inalte si mai suple pot opta pentru o geanta plic cu o forma mai rotunjita, iar persoanelor mai corpolente le este recomandata o poseta plic in forma dreptunghiulara.

Genti plic cu maner mai lung sau mai scurt?

De obicei, in cazul femeilor cu bustul mai dezvoltat, sunt recomandate gentile cu maner mai lung, cele care dispun de manere mai mici sunt de evitat in aceasta situatie. O geanta cu maner lung este recomandata, de altfel, si femeilor cu talia subtire, ajutand la punerea in valoare a corpului. Pentru ca deseori se pune intrebarea daca geanta plic se poarta sau nu pe umar, trebuie punctat faptul ca o geanta evidentiaza zona in care este pozitionata deci, sa se tina cont de acest aspect.

Care este cea mai potrivita culoare?

Culoarea este clar un aspect important, daca nu cel mai important, in alegerea unei genti, trebuie sa fie in tendinte, sa fie in concordanta cu anotimpul si, in special, cu tinuta pe care o alegi in momentul respectiv. Majoritatea femeilor isi indreapta atentia spre plicuri de culori inchise, cu precadere negru, pentru ca sunt mai elegante si mai usor de asortat, insa acestea sunt culori pentru anotimpurile reci.

Culorile mai calde, in nuante mai vii sunt reprezentative anotimpurilor mai insorite, dar trebuie sa optezi pentru un accesoriu intr-o culoare care sa te reprezinte. Daca esti in imposibilitatea de a face o alegere, orienteaza-ti atentia catre culori mai neutre: kaki, bej, moro deschis, gri etc.

In cazul plicurilor de seara, ele trebuie sa fie de dimensiuni mai mici, elegante, iar modelul si culoarea, de altfel, sa fie asortate sau integrat in stilul rochiei pentru a completa tinuta. Daca rochia are un model mai simplu, plicul trebuie sa dispuna de un design mai complex si viceversa.

Fiecare femeie trebuie sa aiba in garderoba ei cel putin un plic si daca este un plic din piele, cu atat mai bine, pentru ca se va bucura de el mai mult timp. Nu uita ca accesoriile sunt esentiale pentru orice tinuta, look sau stil asa ca, alege sa investesti in genti sau posete plic din material de cea mai buna calitate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde