Press "Enter" to skip to content

Ce inseamna cand visezi serpi? Este de bine? De rau?

Ce inseamna cand visezi serpi? Sa te temi sau sa te bucuri? Cand in vis iti apar serpi, sa fie acesta un motiv de ingrijorare sau de bucurie? Hmmm…

Zambesti deja, asa e? Nu ne stiai drept punct de interpretare a viselor, dar totul a inceput cu poseta pierduta in vis si multe cliente de-ale noastre au facut referire la acel articol, spunand ca l-au gasit a fi foarte interesant, pentru ca viseaza des ca pierd poseta. Dupa care, multe ne-au spus ca pe langa visul cu poseta, mai au si altele, intrebandu-ne, de exemplu, ce inseamna cand visezi serpi si daca e de bine sau de rau, daca sa se teama sau nu.

La inceput am zambit si noi, stati asa, ca nu suntem mama Omida, serios, noi confectionam genti de dama, da, unele din piele cu amprenta tip sarpe, e drept, dar pana la a interpreta visul…ei bine, nu a mai fost asa de mult 🙂

Pai stati sa vedeti!

Dupa ce am discutat cu mai multe doamne despre acel articol (ce sa-i faci, aici pe Alesa.ro noi vorbi mult cu clientele, uneori pe WhatsApp, alteori pe telefon, direct, de multe ori discutiile alunecand in diverse directii precum cea de fata) m-am gandit un pic la subiect si…ei bine, am visat serpi! Extraordinar! Eu nu visez asa ceva, mie nu imi plac serpii, nici in vis si nici in viata de zi cu zi, asa ca numai sa imi intrerupa somnul nu imi doream. Dar ce sa ii faci, iata, nu a fost dupa mine. Asa ca am inceput sa studiez un pic subiectul, sa vad despre ce e vorba si…asa a inceput acest articol.

Sarpe care apare in vis

Ce inseamna sa visezi serpi, la modul general?

La modul general, sarpele din vis inseamna ca urmeaza sa te confrunti cu o situatie dificila, cu o serie de emotii nerezolvate poate, ceva ce te framanta de mult timp si acum iese la suprafata.

Sa visezi serpi inseamna de aseemenea, sa te confrunti cu provocarile si cu sentimentele din viata de zi cu zi.

Bine, asta daca nu il intrebam pe Sigmund Freud, celebrul psihanalist vienez care spune ca sarpele este simbol falic, simbol al energiei si prezentei masculine, deci…hmm…aici mai discutam…

Un sarpe care apare in vis poate insemna, de asemenea defaimarea, inselaciunea, tradarea, dar aici cred ca este de asemenea legat de conditionarea socio-religioasa, pentru ca in traditia crestina, sarpele este cel care a inselat-o pe Eva, in gradina Raiului, deci de la inceput apare in constiinta noastra ca un purtator de semnificatii negative, asa incat este greu sa ii asociem alta semnificatie.

Este interesant, totusi, ca si in alte religii, cand visezi serpi, tot la lucruri negative te gandesti. Si in religia musulmana, se pare, interpretarea viselor de acest gen duce spre dusmani, spre pericol si amenintare in viata de zi cu zi.

Sarpele este, de asemenea, un simbol al subconstientului, deci aparitia lui in vis poate fi interpretata drept un mesaj pe care subcontientul doreste sa il scoata la iveala. De fapt, orice vis este un astfel de mesaj, pentru ca in timpul somnului, subconstientul nostru nu doarme, el nu doarme de altfel niciodata si, din cand in cand, in timpul somnului, anumite mesaje ies din subcontient in constient, sub forma unui vis. Poate fi ceva ce subconstientul nostru a dorit sa scoata afara pentru a elimina o tentiune intrapsihica, o supapa deschisa, lasand sa iasa presiunea in plus, sau poate fi de asemenea un raspuns la o intrebare care ne framanta.

Sunt multi oameni care spun ca in timpul somnului au visat raspunsul la o intrebare importanta, sunt multi oameni care in mod activ si constient, daca putem spune asa, cer subconstientului sa le transmita raspunsuri in timpul somnului. Eu pot spune ca sunt o astfel de persoana 😉

Cand visezi serpi poate sa insemne si ceva pozitiv?

Ei da, oricat de ciudat ar putea parea, sarpele aparut in vis poate fi si semnul unui proces de vindecare, fizic sau psihic, dupa o perioada mare de lupte.

Daca ai calcat pe un sarpe in vis poate insemna de asemenea ca ai prieteni credinciosi, ca „ai omorat naparca”. Exista, de asemenea, un vis interpretat, descris in in religia musulmana (stiu asta pentru ca am cautat semnificatia in alte religii, sa inteleg daca sarpele are o conotatie negativa doar in crestinism sau la modul general) in care proprietarul unei ferme a visat ca nepotul lui calca pe serpi pe terenul proaspat achizitionat, semnificatia visului fiind aceea de fertilitate, de bogatie a terenului. Deci de bine.

Cand visezi serpi poate fi un lucru care sa insemne intuitie, sau atunci cand este in iarba, noroc in dragoste. Pai bineinteles, avem nevoie de noroc in dragoste, asa e? Well, keep on dreaming snakes, baby!!!!!! 😉

Exista de asemenea diverse alte interpretari cu privire la starea in care se afla sarpele, sau la actiunile lui, ca de exemplu daca este agresiv, poate sa insemne femei viclene, sau daca se zbate, dusmani sau vindecare.

Ce inseamna cand visezi un sarpe negru? Dar unul galben?

Ei bine, da, culoarea uratului din vis conteaza.

  • Un sarpe negru in vis inseamna ca ceva intunecat iti tulbura viata, o amenintare intunecata, ceva ce nu poti clarifica, ceva de care te temi fara sa poti defini exact ce inseamna. Un sarpe negru poate insemna o relatie proasta sau o energie negativa in viata ta, dark, baby, dark!
  • Un sarpe galben pe care l-ai visat poate insemna lumina ta interioara, intuitia, e de bine. Poate fi un ghid al tau interior si subcontient catre o posibila solutie. Dream on, baby, dream on!
  • Ce inseamna cand visezi un sarpe rosu? Pasiune! Sexuala chiar! Arzi, esti o fiinta pasionala, o persoana care iti traieste iubirea intens! Sau poate arzi de dorul cuiva care nu e langa tine?
  • Ce inseamna cand visezi un sarpe cu doua capete sau doi serpi incolaciti? Ei bine, aici e o dilema. Nu a noastra, e clar. A ta, a persoanei in cauza. Doua optiuni, doua cai. Pe care sa o alegi? O tensiune interioara subconstienta te macina si iti consuma energia. Make a choice!
Ce inseamna cand visezi un sarpe albastru cu doua capete

Cum putem intelege logic ce inseamna cand visezi serpi?

Din start iti spun ca daca visul se repeta, daca devine o tema, poate fi util sa discuti cu un psihoterapeut. Poate fi cel mai in masura sa dea o interpretare reala si personalizata visului tau. Dincolo de semnificatiile asociate reptilei in sine, la modul general, este foarte important sa il asociem cu situatia de fapt.

Foarte important, zic eu, este sa interpretam sarpele prin prisma subconstientului si al mesajelor acestuia, sa privim lucrurile ca un intreg:

  • cum apare sarpele in visul nostru
  • care este contextul
  • cum ne putem raporta la situatia noastra de fapt, la viata noastra
  • sunt si alte simboluri in visul nostru, care sa ne dea indicii cu privire la ce semnifica?
  • sunt aceste alte indicii mai importante oare decat sarpele si poate am fost noi captivati de un simbol, altfel secundar?
  • este un vis singular sau se repeta, devenind o tema recurenta?
  • ne speriem? Este un cosmar sau pur si simplu un vis?
  • in afara visului avem si alte frici legate de serpi? Ne temem de ei in viata de zi cu zi?

Toate aceste lucruri si poate si altele, ar trebui discutate cu un psihoterapeut in cazul in care iti doresti sa afli cu adevarat ce inseamna visul si daca acesta ascunde in spatele lui si alte semnificatii.

Sarpele, printre cele mai urate animale de catre copii

Un alt aspect de care trebuie sa tinem seama este faptul ca in toate topurile pe care le putem gasi (si imi pare rau ca nu gasesc in acest moment un articol fundamentat stiintific pe care l-am citit de curand), sarpele apare in top 10 al celor mai urate (most hated, not the ugliest, sa spun asa) animale de pe pamant, alaturi de tantari, sobolani, lipitori etc.

Asa ca, daca ne gandim ca aduna sentimentele negative ale celor mai multi dintre noi, la nivel global, nu ar trebui sa ne miram prea mult ca visam serpi…

Pana la urma sarpele poate inseamna frica, teama, daca te lupti cu el poate insemna impotrivire, daca fugi de el poate insemna ca o situatie dificila te urmareste in viata de zi cu zi, iar daca e mic, ei bine, inseamna necazuri…

Ce inseamna cand sarpele pe care l-ai visat este incolacit?

Daca sarpele este incolacit, inseamna oboseala, inseamna epuizare, inseamna ca tu, cea care citesti aceste randuri trebuie sa acori mai mult timp sanatatii si lilnistii tale. Ia-ti un pic de timp sa dormi, ia-ti un pic mai mult timp pentru tine, fa ceva ce iti place, relaxeaza-te, elimina stresul din viata ta, incordarea, destinde-te!

Ce inseamna cand visezi serpi care iti vorbesc in vis?

Ei, aici este o alta poveste. In primul rand, asculta-l. Sarpele poate insemna, dupa cum am spus, subconstientul tau, intelepciunea intrinseca si poate ca subcontientul tau incearca sa iti transmita un mesaj, unul explicit chiar. Vrea sa iti spuna ceva, vorbe care sa ajunga direct la tine.

Cand Kaa ne vorbeste, il ascultam 🙂

Stii, atunci cand sarpele vorbeste, se uita la tine, iar cand se uita la tine, stim cu totii, unii dintre noi de la Mowgli, ca nu te poti impotrivi si il asculti. Trebuie sa fie un mesaj important! Poate sarpele nu este vhiar Kaa, poate este mai mic si mai putin agresiv, dar daca iti vorbeste in vis, incearca sa il asculti si eventual sa retii ce iti spune, poate fi cu adevarat important.

Ei bine, ce inseamna cand…visam un sarpe sub forma de poseta?

Asta e de la noi, recunosc, nu apare in nici o referire din nici un manual de interpretare a viselor, dar ce sa ii faci, defectele meseriei. Asa ca, daca visezi totusi asa ceva, iti recomandam cu caldura sa intri in magazin, avem atat de multe modele de piele tip sarpe incat sigur gasim una care sa iti placa. Uite, ca aici de exemplu:

Am putea vorbi mult si bine in continuare despre acest subiect, dar cred ca am dat cateva directii bune deja, suficiente ca sa intelegem ce insemna cand visezi serpi si cum sa interpretezi un astfel de vis, daca este de bine sau trebuie sa te ingrijorezi, daca trebuie sa apelezi la un psihoterapeut sau nu, daca sa iti faci griji sau pur si simplu…sa te intorci pe partea cealalta si sa mai tragi un pui de somn! 🙂

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde