Press "Enter" to skip to content

Sfaturi cu si despre stil

reguli stilIndiferent cat de ingijita esti, la un moment dat ajunge sa devina dificil sa iti construiesti o garderoba care sa faca fata trecerii timpului, modificarilor de greutate si modei care se schimba. Alegerea unei tinute stilate poate deveni dificila si costisitoare, asa ca trebuie sa stii cum sa refolosesti si sa integrezi hainele vechi in tinuta ta, dar si cum sa le alegi pe cele noi. Iata cateva sfaturi:

-Daca nu ai timp sa probezi blugii, incearca metoda gatului! Poti sa iti dai seama daca iti vin plasand talia blugilor la baza gatului si vezi daca te cuprinde lejer. Daca marginile taliei se intalnesc la spate, fara sa simti ca te sugrumi, inseamna ca pantalonii iti vin.

-De firma sau nu? In timp ce o geanta de designer este usor de recunoscut, iar imitatiile pot fi identificate cu usurinta, poti apela la replici bine realizate cand vine vorba de accesorii. Un diamant fals este destul de greu de identificat daca nu stai de vorba cu un cunoscator!

-Nu stii cum scapi de parul de pe haine? Ei bine, s-au inventat tot felul de hartii adezive care te scapa de parul de animale de pe haine, insa ce te faci cand e vorba despre un pulover? Specialistii sustin ca poti folosi o piatra ponce.

-Daca te strang pantofii, nu ii da prietenei tale! Umple doua pungi cu apa si pune cate una in fiecare pantof. Lasa-le la congelator peste noapte. Pe masura ce apa ingheata, pantofii se vor largi.

-In cazul pantofilor noi asigura-te ca nu iti vor face probleme la prima purtare incaltandu-i in timp ce porti sosete si foloseste foenul pentru a-ti incalzi picioarele incaltate. Astfel vor lua forma piciorului.

-Ce faci in legatura cu pete albe pe cizmele de piele? Iarna ai observat cu siguranta ca oricat ti-ai sterge cizmele, ramai cu pete albe inestetice. Solutia? Adauga cateva picaturi de otet intr-un bol cu apa rece si sterge petele cu o periuta moale inmuiata in amestecul respectiv, dupa care lasa sa se usuce peste noapte.

-Fara indoiala paltonul perfect este cel care iti vine cum trebuie in zona umerilor. Chiar daca il duci la croitor sa il mai scurteze sau sa il mai stramteze, daca nu iti vine bine pe umeri, il poti face cadou, intrucat este singurul element pe care nu il pot schimba.

-Inelele marchiza ajuta la crearea impresiei de degete lungi si subtiri, chiar daca ai mainile mici si late. De asemenea, sunt de ajutor inelele cu forme de tip para sau oval.

-Trebuie sa stii ca fusta stil creion trebuie sa iti ajunga deasupra genunchiului. Daca e mai lunga, iti va scurta vizual piciorul.

-Daca ai probleme cu dimensiunea pantaonilor, spala-i si intinde talia cat sunt inca umezi.

– O tinuta stilata arata asa: un top acoperit daca ai fusta scurta, iar daca topul este ceva mai transparent, ai grija sa iti acoperi partea de jos.

-Daca ai pantaloni de piele, dar care si-au pierdut stralucirea, curata-i cu detergent pentru geamuri si vei vedea ca isi recapata aspectul initial.

-Un look de impact este acela in care combini rochiile vaporoase cu pantofi masculini, stil spectator.

-Daca ai scapat ceva mai mult parfum decat ti-ai fi dorit, nu e musai sa faci dus. Foloseste demachiant pe baza de ulei pentru a indeparta excesul!

– Si tu porti pantofii din piele fara ciorapi? Indeasa o bucata de carpa moale cand ii dai jos pentru a absorbi umezeala, astfel incat pantofii sa isi mentina forma!

-Orice femeie, indiferent de varsta, ar trebui sa aiba o pereche, insa tipul depinde de forma fetei. Daca ai fata ovala si plata, opteaza pentru cercei mari, rotunzi, cu aplicatii. Daca ai fata rotunda, optreaza pentru o forma ceva mai alungita.

-Porta pantofi nude cu toc daca vrei ca picioarele tale sa para mai lungi. Pantofii inchisi la culoare iti fac picioarele sa para mai scurte, insa versiunile deschise creeaza iluzia de alungire.

-Nu da crezare celor care spun ca hainele mai largi avantajeaza femeile cu forme. In schimb, opteaza pentru haine care subliniaza zona de sub sani, care este, de regula, cea mai redusa ca dimensiuni. Astfel, o banda plasata strategic va da senzatia ca esti mai slaba.

-Iti plac palariile?Ei bine, ca sa arati bine purtand o palarie structurata, ai grija ca marginea ei sa fie cu aproximativ un centimetru deasupra urechilor.

-Ai tot timpul probleme cu tivul fustelor si cu scurtatul pantalonilor? Stai linistita, un pistol cu lipici fierbinte este solutia perfecta care te scapa de griji in cateva minute!

-Ti-ai luat jacheta de piele si e putin cam scortoasa? Poart-o pentru prima data intr-o zi ploioasa. Apa va inmuia pielea si ii va permite sa se muleze mai usor pe forma corpului tau.

Nimic nu e mai cool decat sa iti mentii stilul vestimentar atunci cand stii ca anumite piese iti vin bine. Nu ceda tentatiei de a fi sclava trendurilor. Oricat de la moda ar fi, daca nu-ti vine bine, e in zadar.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde