Press "Enter" to skip to content

Despre culori, genti, pantofi si haine

Poseta rotunjita colorataUna dintre teoriile care au fost definitiv desfiintate este sa purtam incaltamintea si geanta exact in aceleasi nuante desi, pana acum ceva timp, sa nu fi asortat pantoful rosu la geanta rosie era o jignire adusa modei si bunului simt.

Noul val a adus combinatii din ce in ce mai creative, identitatea cromatica a pieselor purtate nemaifiind impusa, din contra, este acceptata si admirata orice idee inovativa, orice combinatie ciudat de frumoasa.

Exista insa cateva aspecte pe care ar fi bine sa le luam in considerare atunci cand accesorizam o tinuta.

Un look elegant, all black, impune incaltamintea black, nude sau powder pink. Un look all black dar indraznet, intr-o cu totul alta directie stilistica decat cea eleganta, poate „primi” accesorii viu colorate, pete de culoare care pun in valoare aspectul original al tinutei. Cand alegem culori pastelate si deux-pièces elegante, potrivite sunt accesoriile la fel de rafinate cromatic, dar diferite ca si nuante.

Movul deschis este frumos completat de un vernil delicat, albastrul cenusiu luminos se asorteaza cu rozul deschis. Outfit-urile galbene se pot purta in combinatie cu alb sau navy, verdele intens cu ocru camel, iar menta cu maro. Nuantele de roz deschis, powder pink sau somon, arata excelent cu accesorii gri perlat, in timp ce nuantele tip white cream se pot combina cu auriu si nude. Rosul este o culoare superba, dar pretentioasa. Trebuie tinut cont de anumite aspecte in asortarea acestei culori, in special, de cantitatea ei, dupa cum am mai spus, culoarea rosu intr-o tinuta e recomandat sa nu se regaseasca mai mult de 5 %.

In ceea ce priveste geanta, alegererea trebuie facuta, absolut fara nici un dubiu, in functie de outfit. La o rochie super eleganta, dintr-un material pretios, nu vom purta o geanta de dimensiuni mari decat daca avem curajul sa imbracam rochia cu tenisi si geaca din denim. Plicurile si gentile de dimensiuni mici sunt alegerea ideala cu care nu dam gres.

La un trench coat elegant putem purta si o geanta de dimensiuni mari. Atentie insa cum tinem geanta. Daca am insfacat-o vitejeste ca pe o sacosa, eventual sa o mai si miscam inainte, inapoi, atunci este pacat de tinuta si, indiferent de marca, geanta respectiva este compromisa. Geanta de lady se poarta precum o lady si geanta sport precum o sportiva.

Alegerea modelului de incaltaminte trebuie sa fie dictata de confort. Stiu ca exista pantofi extraordinari de frumosi care fac, din picioare de 1 m, picioare de 1,5 dar, daca sunt imposibil de purtat mai mult decat o poza, investitia in ei trebuie sa fie cam cat intr-un bilet la film. Un pantof de calitate nu strange, nu face monturi, nu te chinuie atat de urat incat sa alergi pe la farmacii dupa plasturi, este usor si nu te streseaza.

Designerilor de pantofi cred ca le este mai greu decat celor de haine deoarece factorul imposibil de suportat se acutizeaza intr-un timp extrem de scurt. Poti suporta un corset care iti strange talia mai mult timp decat niste sandale incomode. Plus ca imbracamintea stramta este pentru multe femei o provocare la dieta si sport, in timp ce talpile nu putem sa ni le micsoram dupa dorinta. Pantofii cu toc subtire sunt echivalenti cu o atitudine rafinata, nu tip vampa. Pentru acest tip de doamna exista magazine specializate cu oferte generoase. De fapt, atitudinea purtatoarei este definitorie pentru ceea ce ar trebui sa aleaga.

Este bine sa investiti in accesorii neutre cromatic(bej, nude, ivory, powder pink, gri sau negru) deoarece le puteti purta la foarte multe culori, pe cand nuantele puternice restrictioneaza cumva numarul de tinute asortate. Indiferent de culoarea, marimea forma sau utilitatea gentii, acest accesoriu nu trebuie sa lipseasca niciunei femei, fie ca este o geanta tip sac, un plic, un clutch o poseta sau un simplu rucsac, in functie de preferintele si stilurile fiecarei persoane in parte.

Tu ce tip de geanta preferi?

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde