Press "Enter" to skip to content

Ce spune culoarea gentii despre tine

Poseta de piele verdeTe-ai intrebat vreodata daca gentile pe care le porti azi, te si reprezinta?

Hmm…Probabil te-am pus pe ganduri, motiv pentru care hai sa facem impreuna o incursiune in lumea culorilor, pentru ca da, culoarea gentii pe care o porti spune multe despre tine.

Probabil nu stii, dar la nivel de subconstient observam culorile si creierul nostru le interpreteaza, transmitandu-ne diferite impresii emotionale si chiar raspunsuri psihice.

Exteriorul si interiorul nostru comunica! Serios! Spre exemplu, culorile gentilor pe care alegi sa le porti comunica celor din jur starea ta de spirit si le influenteaza perceptia asupra persoanei tale. Mai mult, culorile te pot ajuta sa conturezi imaginea pe care doresti sa o transmiti in exterior, in anumite contexte importante pentru tine (de exemplu un interviu de angajare, o intalnire de afaceri, obtinerea unei avansari in plan profesional sau a unei finantari pentru o ideea geniala de afacere etc.) si iti pot influenta in mod pozitiv comportamentele.

Poate ca ar trebui sa devii mai constienta de cat de importante sunt culorile din moment ce genereaza raspunsuri emotionale, perceptii si iti influenteaza modul in care arati si te simti.

De aceea te invit in continuare sa descoperi culorile si mesajele lor, modul in care acestea dezvaluie si pot influenta atat starea ta de spirit, cat si personalitatea.

Rosul este culoarea care ne influentiaza cel mai mult, semnifica energie, emotie, atentie, iubire, pasiune, sanatate, hotarare, curaj, perseverenta, leadership, dominare, putere, viteza, dar si pericol.

Aceasta culoare influenteaza probabil cel mai puternic psihicul nostru, ne aplifica tensiunea arteriala, pulsul, creste entuziasmul, ne ajuta sa avem mai mare incredere in noi si dimineaza nivelul anxietatii.

In cazul in care rosul este culoarea ta preferata inseamna ca esti o persoana pozitiva, optimista, extrovertita, cu o stima de sine ridicata, increzatoare in fortele tale proprii. Iti plac provocarile, esti ambitioasa, perseverenta si nu iti e frica sa iti urmezi visele, fiind totodata o personalitate care ii inspira pe cei din jurul tau.

“Insoritul” galben este culoarea fericirii, a optimismului, idealismului, energiei, inteligentei, increderii, expresivitatii, sperantei si a entuziasmului. Insa incearca sa nu exagerezi cu galbenul, indiferent ca vorbim de vestimentatie, accesorii sau decorarea camerei tale, pentru ca folosit in “cantitati” mari galbenul poate amplifica nivelul anxietatii. Totodata, aceasta culoare ar fi bine sa fie introdusa moderat in tinutele pe care le purtam la serviciu, intalniri de afaceri sau la interviurile pentru un job, de aceea o geanta in aceasta culoare este suficienta.

In general, galbenul are semnificatii pozitive, stimuleaza sistemul nervos, memoria si comunicarea. Poate ai observat ca atunci cand inveti sau studiezi anumite documente, ai tendinta sa retii mai usor infomatiile principale, sa le analizezi si sa iei cele mai bune decizii daca le subliniezi cu galben. Nu e deloc intamplator acest lucru, deoarece galbenul ne ajuta sa ne concetram si sa luam mai usor decizii

Persoanele care au ca si culoare preferata galbenul, sunt persoane creative, optimiste, vesele, analitice si spontane. Totodata confera mare atentie modului in care isi aleg prietenii, sunt selective, prefera cercurile restranse de prieteni, in defavoarea cercurilor sociale extinse, relatiilor superficiale si aglomeratiilor.

Albastrul, culoarea cerului si a marii, este una dintre culorile pe care le prefera majoritatea dintre noi, fiind perceputa ca si culoarea increderii, linistii, stabilitatii si responsabilitatii. Cu albastru ne regasim calmul, linistea; totodata aceasta culoare semnifica pace, armonie, incredere, loialitate, onestie, integritate, cunoastere, seriozitate si putere.

Aceasta culoare este in egala masura apreciata si de catre barbati si de catre femei. Albastrul are un efect calmant, incetineste metabolismul si ajuta mintea si corpul sa scape de stres, prin urmare intr-o zi agitata e suficient sa privesti cerul senin si sa revii la o stare pozitiva, de liniste.

Verdele, culoarea naturii, a pacii si a tineretii este a doua dintre cele mai preferate culori, dupa albastru. Aceasta culoare semnifica liniste, relaxare, compasiune, generozitate, prestigiu, crestere, prosperitate, bogatie, vitalitate, armonie, eficienta, siguranta si deschidere. Verdele este revigorant, calmant, fiind frecvent asociat cu pacea si ecologia. De asemenea este o culoare benefica intrucat amelioreaza starile de anxietate si creeaza un echilibru intre emotii si ratiune.

Portocaliul este o culoare calda, revigoranta, care transmite bucurie, optimism, energie si entuziasm. Daca esti atrasa de portocaliu, esti o persoana sincera, vesela, comunicativa, prietenoasa si plina de viata. Iti place sa te distrezi si sa ai parte de noi provocari.

Violetul pasional, vizionar, este culoarea spiritualitatii, regalitatii, a luxului si a senzualitatii. Obtinut prin imbinarea a doua culori rosu si albastru, violetul este deopotriva stimulator si calmant. Fiind o culoare care indeamna la introspectie, imaginatie, este de cele mai multe ori preferata de persoanele excentrice. Cei care prefera violetul sunt persoane creative, intelepte, care se evidenteaza cu usurinta.

Asemeni violetului, visiniul este o culoare eleganta, regala care exprima bogatie atat materiala, cat si intelectuala.
Maroul, culoarea pamantului, simbolizeaza profunzime, bogatie, stabilitate, incredere, autenticitate. Preferinta ta pentru aceasta culoare dezvaluie faptul ca esti o persoana prietenoasa, care are un caracter puternic si echilibrat.
Negrul face pe oricine sa se simta sofisticat, puternic, cu stil, in pas cu noile tendinte ale modei. Aceasta nuanta transmite totodata eleganta, demnitate, seductie, mister, tristete.

Albul este asociat cu simplitatea, bunatatea, puritatea, inocenta, modestia, prosperitatea si siguranta. Acesta simbolizeaza si ordine, educatie, iar din punct de vedere intelectual albul transmite ideea de minte ordonata, clara.

Griul este sofisticat, elegant si inseamna respect, incredere, intelepciune si rafinament. Daca preferi aceasta nuanta esti o persoana inteligenta, increzatoare in fortele propri, eficace si stapana pe sine.

Culorile reflecta cel mai bine starile noastre de spirit, asa ca garderoba ta ar trebui sa detina genti in toate nuantele posibile, pentru ca suntem femei si Dumnezeu stie de cate stari si mai ales, schimbari de stari, dispun reprezentantele sexului frumos.

Pe tine ce culoare de reprezinta?

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde