Press "Enter" to skip to content

Cum se poarta palaria

palarieIn ultima vreme moda a fost invadata de palarii sub toate modelele, culorile si formele posibile si desi nu foarte populare la noi, palariile au farmecul lor si doar cineva care a avut ocazia sa poarte asa ceva stie cat rafinament pot conferi ele unei tinute.Din pacate, tot palariile, sau felul in care sunt alese sau purtate, pot ruina o aparitie.Totusi, cele mai multe femei nu poarta acest tip de accesoriu pentru ca, pur si simplu, nu stiu sa il aleaga.

Pare destul de ciudat cum pentru o pereche de pantaloni femeile pierd ore bune alergand prin magazine si proband neobosite, chiar daca jeansii nu sunt tocmai ceva deosebit.

Trebuie sa recunoastem totusi ca este destul de interesant de observat cum putinele femei care intra intr-un magazin in cautarea unei palarii, pentru prima oara, se asteapta s-o gaseasca imediat si parca uita ca in alegerea unui asemenea accesoriu conteaza stilul, culoarea, forma, daca se potriveste sau nu cu tinuta. Pentru a trece toate aceste aspecte prin filtru e nevoie de timp.

Acum ideal este, pentru a fi convinsa ca ai facut alegerea potrivita, sa vizitezi un magazin mare, iar palariile sa fie probate, rand pe rand, model cu model. O palarie care, la prima vadere, nu te atrage, poate fi exact ceea ce cauti.

Adu cu tine o oglinda pentru a te vedea, in cea de la magazin, din toate unghiurile. Nu neglija spatele; la un eveniment, de exemplu, nu vei putea sta cu fata catre toata lumea.

Daca-ti alegi culoarea potrivita, nu numai ca vei arata senzational, dar poti sterge cativa ani de pe chip. Nu incerca sa-ti asortezi palaria la tinuta. Atat timp cat culoarea palariei este complementara cu o nuanta din rochia sau accesoriile tale, totul va fi perfect. Trebuie avut insa grija ca nuanta palariei sa fie cea potrivita tenului tau.

Culoarea palariei este mult mai importanta decat cea a hainelor, pentru ca lumina care trece prin material este filtrata de acesta si da culoare chipului tau. Verdele va da tenului pal o nuanta vernil.

Daca palaria ta are o nuanta fucsia, chipul tau va deveni rosiatic. Cremul, movul (deschis, asemanator liliacului) sau tonurile de gri arata foarte bine daca sunt purtate de femei tinere. Daca ai trecut, insa, de 30 de ani, fereste-te sa iti iei o palarie in aceste nuante.

Poti opta pentru o palarie intr-o culoare indrazneata sau ceva neutru. Aceasta din urma alegere poate fi oricand accesorizata cu o panglica intr-o culoare extrem de indrazneata, cum ar fi, de exemplu, verdele electrizant.

Palaria perfecta ar trebui sa fie complementara formei fetei tale. Pentru o fata rotunda, alege o palarie cu boruri largi. Daca ai o fata prelunga, alege ceva mic, care sa-ti copere o parte din frunte, pentru a scurta vizual chipul.

Daca fata ta e patrata, ai nevoie de o palarie asimetrica, care va echilibra proportiile. Daca ai norocul sa ai chipul in forma de inima, poti alege din nenumarate modele. Ti se potrivesc foarte bine coronitele ca de printesa, cu mentiunea ca acestea pot fi mai inalte.

Daca porti ochelari, nu-i lasa sa-ti eclipseze palaria. Alege un model care sa-ti lase liberi ochii si care sa-ti incadreze fata.
A-ti armoniza stilul, a face palaria sa fie in armonie cu tinuta, este la fel de important ca si culoarea aleasa. Daca porti un taior, care mai are si pernute la umeri, cum se poarta din nou, alege o palarie apropiata de cele barbatesti.

Umerii supradimensionati nu fac decat sa scurteze vizual gatul, asa ca evita palariile de inspiratia anilor 30, care iti ascund o parte din fata, iar in spate iti ascund si o parte din gat. Daca porti o rochie vaporoasa de vara, vei arata superb intr-o palarie usoara, accesorizata cu panglici colorate. Si penele sunt o alegere fericita in acest caz.

In ciuda discutiilor aparute in jurul acestui subiect, nu exista totusi o modalitate corecta sau dimpotriva incorecta de a purta o palarie. Insa, de multe ori, suntem tentati sa purtam palariile mai spre ceafa ceea ce nu este tocmasi potrivit. Ideal ar fi sa experimentezi toate modurile de a purta o palarie s apoi sa iti dai seama care te avantajeaza cel mai mult si ai rezolvat problema.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde