Press "Enter" to skip to content

Cum se face un portofel din piele

portofel pieleTi-a trecut vreodata prin minte sa incerci sa-ti faci tu un portofel din piele? In felul acesta economisesti si bani, ii dai si ce forma vrei tu si poate descoperi ca esti foarte bun in a face portofele.

Daca stii sa folosesti un ac cu ata sau o masinarie de cusut si daca iti place sa incerci lucruri noi, atunci este momentul sa accepti si aceasta provocare. Te ajutam noi cu pasii pe care trebuie sa-i parcurgi, sunt simpli:

1.Sa faci rost de materiale

Nu poti face un portofel daca nu ai materialele necesare, mai exact, trebuie sa faci rost de piele naturala, ca doar faci un portofel din piele naturala, si o bucata de material din poliester de care vei avea nevoie pentru captuseala, ata si, bineinteles, un ac. Probabil vei dori ca portofelul sa aiba nuante mai inchise, ca negru sau maro, deci si ata trebuie sa fie la fel.

2.Masurarea si decuparea materialului

Dupa ce ai adunat toate lucrurile necesare pentru a face portofelul, trebuie sa masori materialele si sa le decupezi in functie de dimensiunile pe care ai ales sa le aiba portofelul tau. Portofelul va avea forma care tu crezi ca s-ar potrivi stilului tau, asa ca daca vrei sa faci un portofel cu trei compartimente, sa le numim asa, va trebui sa tai materialele in 43 x 93 de bucati.

Acestea sunt masurile pentru un portofel standard pe care il poti purta in buzunarul de la pantaloni, de la jacketa sau oriunde obisnuiesti tu sa tii portofelul.

3.Lipirea si coaserea materialelor

Ultimul pas este cel mai complex si minutios totodata. Va trebui sa indoi pielea astfel incat sa-i dai forma unui portofel, sa lipesti bine partile intre ele, sa cosi captuseala si apoi sa ii atasezi inchizatoarea, capsa sau fermoar.

Sigur ca aici am expus pasii in linii mari, de fapt sunt multe aspecte de care sa tii cont, doar ca ne-am fi pierdut in detalii.

Tocmai de aceea am atasat aici un video care cu siguranta iti va fi de mare ajutor.

Sa ne trimiti poza cu rezultatul, sigur ai acceptat provocarea! Daca nu ai reusit poti intra oricand la noi in magazin si vei gasi negresit un portofel pe gustul tau, ba chiar ii poti alege tu culoarea.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde