Press "Enter" to skip to content

Gentile handmade au o aroma aparte

Participand de curand in calitate de simplu privitor interesat la un targ de produse din piele, am dat peste un producator de genti si posete cu adevarat deosebite, genti realizate manual, „asa cum se faceau odata”Domnul era dintr-un colt indepartat al tarii si cu siguranta nu facea parte din miscarea asta online, nu era un internaut, asa cum suntem noi, cei care scriem si citim aceste randuri.

Si acest domn produce niste genti minunate, cu motive traditionale romanesti, genti lucrate traditional. Ne-am pus problema sa oferim spre vanzare cateva astfel de genti si este posibil chiar sa stabilim o colaborare intr-un viitor apropiat. Cert este ca experienta intalnirii unui astfel de producator a fost reconfortanta, aducandu-ne aminte de faptul ca gentile de piele fac parte intr-un fel sau altul din cultura noastra romaneasca, sunt aici de mult timp si probabil vor fi de aici inainte foarte mult timp.

Ne paste totusi un pericol, ca in orice alt domeniu atins de industrializare, anume depersonalizarea produsului. Regulile calitatii, unitatii, productiei de serie pot depersonaliza produsul, ceea ce, cu siguranta nu se intampla in cazul gentilor handmade. Acestea au o „aroma” aparte, boema, parte a ceea ce numim noi „slow living”, aroma pe care mi-as dori sa o regasim mai des in lucrurile din jurul nostru…

Ce ziceti, am dreptate?

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde