Press "Enter" to skip to content

Machiajul de zi si machiajul de seara

Machiaj de zi si machiaj de searaPentru a avea un aspect deosebit trebuie sa recunoastem ca machiajul este un element fundamental. Machiajul bine executat poate schimba aproape complet aspectul unei persoane. Cosmetica are, in general, un rol foare important intrucat te ajuta prin imbunatatirea mijloacelor specifice de infrumusetare, prin machiaj, sa obtii aspectul pe care vrei sa il ai.

Trebuie sa stim insa ca este o diferenta intre machiajul de zi si machiajul de seara. Una dintre diferente este cantitatea de lumina care cade pe ten, in functie de momentul zilei. Cu cat este mai multa lumina, cu atat machiajul trebuie sa fie mai subtil si invers. Asa se explica si de ce vedem uneori acel machiaj strident.

Fara vreo urma de indoiala, machiajul face parte din viata femeilor, le intinereste, le face mai frumoase, le lumineaza trasaturile, acopera urmele de oboseala, ridurile, dar pentru a face toate acestea trebuie aplicat cum trebuie.

Machiajul este o arta, iar pentrua arata asa cum ne dorim noi trebuie aplicat corespunzator.
Machiajul de zi trebuie sa fie echilibrat si discret si asortat cu stilul vestimentar. Astfel ca umbrele neutre deasupra ochilor sunt recomandate pentru ca desi sunt subtile, infrumuseteaza linia ploapei.

Daca ai un obiect vestimenar intr-o nuanta mai extravaganta, poti aplica si putin machiaj pentru a-l asorta, insa nu in mod exagerat. In ceea ce priveste eyeliner-ul, poate fi aplicat doar intr-o linie foarte fina, altfel ochiul va parea incarcat.

Folosese fonduri de ten cu textura satinata, recomandate pentru un machiaj usor. Acestea imediat de sunt aplicate, se transforma intr-o pulbere fina care acopera imperfectiunile, dar in acelasi timp au si protectie solara. Fardul de ploape trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu fardul de obraz folosit. Ploapele nu trebuie incarcate, este suficienta trasarea unui contur a ploapei superioare cu o nuanta mai inchisa.

Cele mai potrivite culori pentru machiajul de zi sunt cele pastelate, bej, lila, tonuri de roz etc. Daca ai ochii umflati, foloseste creionul dermatograf pentru a trasa o linie fina la baza genelor superioare. Daca ai ochii prea apropiati, penseaza mai mult partea dinspre nas a sprancenelor, apoi aplica un fard de ploape deschis la culoare in coltul interior al ochiului si viceversa.

Daca vrei sa pui buzele in valoare trebuie sa stii ca glossul creaza efectul de buze senzuale, poate fi aplicat si pe un strat de ruj. Este recomandat ca pe buzele subtiri sa se aplice culori pastelate.

Machiajul de seara, in special daca trebuie sa mergi la un eveniment sau la vreo petrecere, trebuie sa fie mai dramatic decat cel de zi. Se pot folosi nuante inchise, stridente sau orice ti-ai dori sa experimentezi pe moment, important este sa-l aplici corect.

In zona ochilor poti aplica doua straturi de mascara, dar si o linie indrazneata de tus.De asemenea, poti folosi nuante de ruj inchise si incitante, cum ar fi spre exemplu rosu, dar sa nu exagerezi.

Pentru o femeie care tine la aspectul sau machiajul de zi, cat si machiajul de seara sunt foarte importante, tocmai de aceea este necesar ca ea sa cunoasca si sa detina aceasta stiinta a frumusetii si sa stie cum sa asorteze machiajul in functie de imbracamintea pe care o poarta in ziua respectiva, dar si de trasaturile ei faciale, si acesta un aspect de luat in considerare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde