Press "Enter" to skip to content

Geanta din piele de aligator diferita de geanta din piele de crocodil

material animal-printPoate ca in momentul in care cumpara o geanta realizata dintr-un material exotic o femeie nu este foarte atenta la detalii, pentru ca poseta arata oricum perfect, asa ca nu-si da seama daca este din piele de crocodil sau din piele de aligator, pentru ca desi a-i fi tentata sa spui ca este aceeasi piele, exista diferente intre ele, atat din punct de vedere al pretului, cat si din punct de vedere al aspectului.

Sigur ca daca din materialul finit sunt realizate accesorii mai mici precum portofel sau curea, aceste diferente sunt mai greu de observat, insa ele exista, si se pare ca sunt de mai multe feluri, in functie de locul in care traieste reptila sau de partea corpului careia apartine pielea.

Crocodilul amenrican are, in general, pielea foarte frumoasa, cu modele simetrice, groasa si moale in acelasi timp. Pielea de aligator american este mult mai scumpa si este de asemenea foarte cautata de marii producatori de genti de lux.

Exista tendinta de a confunda pielea de aligator cu cea de caiman, o specie de crocodil, insa pielea celui din urma este mai moale si mai putin calitativa, cea de aligator este mai rigida, mai durabila.

Aceste doua tipuri de piele se regasesc sub diferite culori si sub doua tipuri principale de finisaje „clasic”, lucioasa si „luciul safari” sau semi-lucios. Finisajul clasic este mai neted, lucios, cu aspect de piele lacuita care a fost intotdeauna asociata cu unele dintre cele mai luxoase articole de lux din piele exotica.

Acest luciu se obtine cu ajutorul unei proteine naturale, lustruita in foite sub presiune mare, si cu ajutorul unui obiect dur, totusi, neted, pielea este comprimata si lustruita, rezultatul final fiind o piele subtire, lucioasa si cu solzii proeminenti.

Acest tip de finisaj este folosit in special pentru articole de lux pentru ca nu este chiar atat de rezistent, iar aceste articole nu sunt purtate atat de des. In schimb, finisajul safari este mult mai durabil si din ce in ce mai cautat, este obtinut printr-o combinatie de ceruri si uleiuri naturale, in urma unei tamponari usoare.

Pentru ca aici nu se foloseste o presiune foarte mare, pielea ramane moale si supla, pastrandu-si oarecum si anumite imperfectiuni, intrucat culoarea patrunde mai adanc in piele, iar suprafata mult mai pronuntata. Tocmai de aceea este de multe ori preferat safari, pentru ca pastreaza mai mult aspectul natural care este destul de dificil de imitat.

In mod normal, aligatorii sunt coloati in asa fel incat sa se poate camufla in mediul in care traiesc, astfel ca pielea lor este un fel de combinatie negru-maro-verde, dar prin vopsire pot avea si alte culori.

Pentru ca tot vorbim de piele naturala de calitate, poti gasi pe Alesa.ro modele de posete care de care mai interesante, toate din piele naturala.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arata
Ascunde